wltp

wltp – merenje emisije u realnim režimima vožnje

WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) označava globalno usklađen ispitni postupak za vozila u većem rasponu uslova vožnje nego prethodno zastarelo ispitivanje Novi evropski vozni ciklus (NEDC).

Nakon uvođenja u septembru 2017. rigorozna ispitivanja WLTP-a sprovedena su u laboratorijskim uslovima pod strogim nadzorom s ciljem merenja ekonomičnosti potrošnje goriva, nivoa emisija CO2 i nivoa zagađivanja u novim putničkim automobilima. Potrošnja energije električnih i plug-in hibridnih vozila se takođe meri. Cilj novih ispitivanja je pružanje realističnije slike korisnicima o potrošnji i emisiji vozila u svakodnevnim uslovima vožnje.

Mazdini obnovljeni motori Skyactiv zadovoljavaju najnovije propise standarda emisije Euro 6d. Sva naša buduća tehnologija zadovoljiće sve zahtevnija ograničenja emisije vozilima koja su zabavna za vožnju i imaju čiste i ekonomične pogonske sklopove.

WLTP – PREDNOSTI ZA VOZAČE

Imate puno tačniju informaciju o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisijama novog automobila. Možete uporediti rezultate testiranja različitih vozila kako bi lakše doneli odluku. Ovo testiranje će postati standardno svuda u svetu pa će podaci o potrošnji i emisijama biti pouzdaniji.

FAZE UVOĐENJA WLTP-A

WLTP je stupio na snagu 1. septembra 2017. kao deo novih standarda Euro 6c i Euro 6d TEMP za nove modele, i od 1. septembra 2018. se primenjuje na sva novoregistrovana vozila.
Od januara 2020. prilikom prodaje novih automobila prikazuju se samo podaci WLTP-a.

0844f738873c4b66a13517a6aa40a911

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Hoće li podaci o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisijama CO biti precizni i tačni?

Kao što je to slučaj kod svakog laboratorijskog ispitivanja, tako će se i ovde nazirati razlike između rezultata u laboratoriju i stvarnih uslova vožnje. Međutim, rezultati postupka WLTP biće sličniji stvarnim uslovima vožnje nego što je to bio slučaj kod starih ispitivanja.

Da li ću bolje razumeti kako različite opcije na automobilu utiču na ekonomičnost potrošnje goriva?

Da. Pomoću postupka WLTP moći ćete da vidite kako različiti točkovi i gume, alarmi, senzori za parkiranje, električna sedišta i druge opcije utiču na potrošnju goriva. Staro ispitivanje NEDC koristilo je osnovni model za svaki automobil.

s mazdom nema kompromisa

Proučite na koji način tehnologija Skyactiv pruža odlične performanse i učinkovitost

OVDE SMO DA VAM POMOGNEMO

 Kontaktirajte nas i daćemo vam odgovore na sva vaša pitanja