dizajn kodo – duša pokreta

oblikovan rukom. ima dušu.

ruke koje pretva­raju glinu u os­eća­je

Ništa ne može nadomestiti vešte ljudske ruke i snagu ljudskog dodira kad se radi o dizajnu Mazde. Dizajn Kodo – Duša pokreta naša je filozofija udahnjivanja života i karaktera u naše automobile. Modelari gline proučavaju ideje u glinenim modelima, a zatim svojim veštinama i emocijama oblikuju i transformišu svoje ideje u modele stvarne veličine sa dušom i linijama koje će u ljudima pobuditi emocije.

izrada

Naše zanatlije uz pomoć tehnologije Takumi obrađuju metal sve do debljine jedne dvadesetine ljudske vlasi. Ta veština i preciznost su ključni za oživljavanje vizije dizajna Kodo – Duša pokreta naših dizajnera, od predivnih glinenih modela do proizvodne trake. To zovemo Mazdinom umetnošću proizvodnje.

vrhun­ski majst­or za boje

dodir ruke

Služimo se bojama kako bismo u lepotu dizajna KODO udahnuli život. TAKUMINURI je Mazdin ekskluzivni pristup koji se koristi naprednom tehnologijom farbanja za kreiranje tonova bogate dubine i sjaja čime se naglašava svaka senzualna oblina i linija.

boje koje vas dirnu

Pištoljem za prskanje i pedantnim pokretima ruke vrhunski lakireri dodaju sloj po sloj, poput umetnika, i sarađuju sa dizajnerima boja kako bi postigli idealnu boju čija lepota prodire u srca ljudi 

prijatnija vožnja

dizajn u čijem je središtu čovek

Koristimo napredne tehnike za proučavanje načina kretanja i reakcije ljudi tokom vožnje i povezujemo inženjere i dizajnere kako bi dizajnirali putnički prostor i enterijer na osnovu pristupa u čijem je središtu čovek. Tokom vožnje sve se čini prirodno i bez stresa. Vozač ima maksimalnu kontrolu, omogućena mu je potpuna sigurnost i vrhunski užitak u vožnji.

inovativan dizajn priznat je na globalnom nivou

nagrađivani automobili

Uz preko 350 nagrada za dizajn i sveobuhvatne inovacije, od nagrade Red Dot za dizajn do nagrade automobila godine časopisa What Car?, Mazdina filozofija dizajna poznata je po tome da donosi lepotu, efikasnost i vozne performanse u jednoj nepobedivoj kombinaciji.

lepota i energija kreirane rukom

Pogledajte Mazdu CX-5, delo naših veštih zanatlija. Dizajnom Kodo kreiran je snažan osećaj kretanja prema napred. Izuzetna okretnost i brzina naglašene su soul crvenom crystal bojom.

saznajte više