vozite kao jedno

jinba ittai

jin­ba it­tai

konj i jahač, automobil i vozač

Vožnja Mazdom svaki put vam izmami širok osmeh na lice. Naši automobili predstavljaju mnogo više od vožnje od tačke A do tačke B. Dizajnirani su i napravljeni za čisti užitak u vožnji. Tu vezu između vas i automobila nalik onoj između konja i jahača nazivamo Jinba Ittai.

drive together

utkivanje osećaja

Kada vozite Mazdu, nikada ne vozite sami. osetite jedinstvo i sklad sa automobilom, vezu između vas koju je teško opisati rečima jer zajedno vozite, zajedno osećate, ubrzavate, kočite i smejete se. To je osećaj koji pokušavamo utkati u svaki automobil koji napravimo.

izazivački duh

odlučnost za uspeh

Mazda ima izazivački duh koji nas gura prema uspehu, čak i kada na putu stoje velike prepreke. Kada su drugi proizvođači automobila rekli da je tako nešto nemoguće, mi smo proizveli sportski automobil sa rotacionim motorom i pobedili na najtežoj trci na svetu, 24 sata Le Mansa, iako niko nije verovao da će se to dogoditi.

usuditi se biti drugačiji

Naši uporni inženjeri napravili su Cosmo Sport, prvi u svetu sportski automobil sa rotacionim motorom u masovnoj proizvodnji.

Usuditi se biti drugačiji

Nakon niza poraza, Mazda je postala prvi japanski proizvođač automobila koji je osvojio 1991. Le Mans i to prvi na svetu u trkačkom automobilu sa rotacionim motorom.

USUDITI SE BITI DRUGAČIJI

Mazda nastavlja da izaziva status quo sa automobilima kao što je RX-Vision, sa rotacionim motorom nove generacije SKYACTIV-R

teh­no­lo­gija

izrađena za čisti užitak u vožnji

Sva naša neumorna istraživanja i razvoj tehnologije imaju veću svrhu od pukog poboljšanja performansi i sigurnosti. Svrha dizajna je pružanje čistog užitka u vožnji i uzbudljivog osećaja kontrole.

inovacija

skyactiv-x, motor nove generacije

Budućnost vidimo u obliku Mazdinog novog, revolucionarnog motora Skyactiv-X. To je važan korak u našoj potrazi za idealnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem koji istovremeno obogaćuje živote ljudi tim posebnim užitkom u vožnji i štiti našu predivnu planetu.

saznajte više

diza­jn

dizajn kodo – duša pokreta

Smatramo da automobil treba da uzburka osećaje tako da vam srce zakuca jače kada se nađete za upravljačem. Čak i dok stojite u mestu Mazda ostavlja utisak kretanja koji će u vama probuditi želju za vožnjom. To je KODO: Duša pokreta, naša filozofija dizajna.

izrada

iz naših ruku u vaše

Ništa ne može nadomestiti vešte ljudske ruke i snagu ljudskog dodira kad se radi o dizajnu Mazde. Potrebno je 20 godina obuke da bi naši modelari gline mogli da pretvaraju ideje u modele stvarne veličine, a samo delić sekunde da vas osvoji dizajn Kodo: Duša pokreta u našim automobilima.

saznajte više

pogon na sva četiri točka

običan pogon na sva četiri točka nije dovoljan

U izazovnim saobraćajnim i vremenskim uslovima svako želi potpunu kontrolu i udobnost. Naš pogon na sva četiri točka i-Activ koristi 27 senzora za proveru svih uslova 200 puta u sekundi. Uživajte u sigurnom držanju na svim površinama, u svim vremenskim prilikama, i osetite savršen sklad sa automobilom.

saznajte više

i-activsense

sveobuhvatna zaštita

Naš inovativni paket sigurnosnih funkcija i-ACTIVSENSE pruža sveobuhvatnu zaštitu od opasnosti koje ne vidite. Bilo da se vozite saobraćajnim ulicama, dugim autoputem ili noću, naši sistemi kamera i senzora besprekorno sarađuju i omogućuju potpunu sigurnost i užitak u vožnji.

saznajte više